Datum:

20.12.2017. 16:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Trenutna, druga generacija modela VW Touareg je predstavljena još 2010. godine, a od tada je prošla kroz nekoliko manjih modifikacija. Međutim, naredne godine nas očekuje premijera potpuno nove generacije.

Naime, potpuno novi VW Touareg će biti predstavljen na sajmu automobila u Pekingu, u aprilu 2018. godine. Očekuje se da će on imati malo veće dimenzije od trenutne generacije, jer će se ispod njega pozicionirati najavljeni, manji krosover modeli. On će i dalje biti luksuzniji od modela Atlas. Što se njegovog spoljašnjeg dizajna tiče, on će umnogome podsećati na koncpet model T-Prime GTE, kojeg je VW predstavio prošle godine, takođe u Pekingu.

Novi Touareg će biti najnoviji model koji je baziran na MLB Evo platformi, koja podupire još i modele kao što su Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga i Lamborghini Urus. Ova platforma će se naći i u novom modelu Audi Q8.

Zahvaljujući novoj platformi i većim dimenzijama, očekuje se da će nova generacija ovog modela pružati i znatno više prostora u kabini. Ostaje da se vidi da li će i ovaj model posedovati dva ekrana na dodir kao njegovi skuplji rođaci po platformi.

Postoji mogućnost da nova generacija Touarega dobije i R verziju, budući da Volkswagen planira da proširi gamu R modela u godinama pred nama.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)