Datum:

30.01.2019. 21:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kada je PSA grupacija kupila brendove Opel i Vauxhall 2017. godine, radovi na novoj generaciji modela Corsa F su skoro bili privedeni kraju.

Međutim, originalni projekat je bio baziran na GM platformi. Iz tog razloga je PSA grupacija morala da projekat obustavi, te da razvije potpuno novu verziju istog modela, ali na CMP platformi. Na toj platformi je bazirana i nova generacija modela Peugeot 208.

Sve do sada su Opel i Vauxhall dobro sakrivali Corsa F prototipe od pogleda nas radoznalih novinara. Međutim, to se sada promenilo. Po prvi put su se pojavile špijunske fotografije ovog modela uslikane prilikom testiranja na snegu.

Kao što se na fotograijama vidi, nova Corsa F neće biti samo rebrendirana verzija modela Peugeot 208. Iako se vidi da će ova dva modela imati neke sličnosti, nova Corsa će zadržati neke vizuelne detalje sa svog prethodnika. Moramo napomenuti i da je bilo kranje vreme da se pojavi novi model, s obzirom da je trenutni samo “facelift” modela Corsa D koja je svoju premijeru imala 2006. godine.

Dinamične proporcije i varijante

Kamuflažna folija prekriva čitavu karoseriju modela Corsa F skrivajući njegov dizajn. Međutim, jasno možemo videti da će on imati dinamičnije proporcije od trenutnog modela. To znači da će novi model biti nešto širi i niže postavljen. Uslikani prototip je u formi hečbeka sa petoro vrata. Sve do sada nije potvrđeno da li će se proizvoditi i verzija sa troja vrata.

Naravno, nova Corsa će pogonske jedinice deliti sa modelom Peugeot 208. Među njima su i najnoviji Puretech trocilindarski i četvorocilindarski benzinski agregati. Još uvek nije doneta odluka o dizel agregatima, ali ako u obzirom uzmemo trenutno stanje i odnos tržišta prema njima, ne bi nas iznenadilo da dizela ne bude u ponudi. Tome u prilog ide i činjenica da će nova Corsa biti dostupna i u potpuno električnoj varijanti.

Opel će najverovatnije novu generaciju modela Corsa predstaviti na Sajmu automobila u Frankfurtu. Prodaja će najverovatnije početi od decembra 2019. godine, dok će se Corsa F EV na tržištu nači od sredine 2020. godine.

Foto: Carscoops, Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)