Datum:

12.11.2011. 17:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 15110 pregleda

Policijske kamere za prebrzu vožnju imaju brojne prednosti, ali i jednu veliku manu. U datom trenutku mogu pratiti tek jedno vozilo. Ovaj problem rešila je ekipa ”Peak Gain Systems”-a koja je na tržište upravo lansirala noćnu moru vozača lakih na papučici gasa – Cordon multi-target Photo Radar System. O čemu je reč?

Novi uređaj, koji je dovoljno kompaktan i neuočljiv da se može postaviti praktično bilo gde, jamči simultano beleženje prekršaja prebrze vožnje za do 32 vozila. Sistem pritom istovremeno može širokugaonim objektivom pratiti kompletno stanje u saobraćaju, kao i teleobjektivom fotografisati registarske tablice i lica vozača.

Ni to nije sve. Cordonovo čudo moderne tehnologije može registrovati i vožnju u pogrešnom smeru te upravljanje u trakama rezervisanim za vozila javnog prometa, a zahvaljujući infracrvenom senzoru savršeno funkcioniše i noću.

No, ni to nije sve. Podaci se beleže na memorijsku karticu te ih sistem putem neke od bežičnih konekcija (3G, WiFi, WiMAX) automatski prenosi do servera policijski službenici udobno mogu posmatrati prestupnike na delu. GPS čip pritom osigurava da momci u plavom znaju tačnu lokaciju gde se prekršaj odigrao, a najzanimljivije isečke mogu čak i iznova pogledati.

Video isečak gore pokazuje kako sistem funkcioniše u praksi. Jeste li impresionirani?

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)