Datum:

30.04.2013. 10:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3884 pregleda

Sa povećanjem tehnoloških standarda kod savremenih motora javlja se potreba i za novim generacijama goriva koje ti motori koriste. Kompanija Petrol predstavila je u Srbiji novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva – Q Max.

Osnovne karakteristike goriva Q Max prilagođene su ključnim zahtevima vozača – manjoj potrošnji, odnosno većoj ekonomičnosti u vožnji. Takođe, ova vrsta goriva treba da doprinese većoj efikasnosti i zaštiti motora vozila i smanjenju emisije štetnih materija u okolinu.

Petrol je na svoje benzinske stanice u Beogradu, Novom Sadu, Petrovaradinu, Kikindi, Vrbasu, Valjevu i Kragujevcu, uveo dve nove vrste Q Max goriva. To su benzinsko gorivo Petrol Q Max Evro premium BMB 95 i Petrol Q Max Evrodizel – dizelsko gorivo koja će u potpunosti zameniti dosadašnja goriva u ponudi.

Obe vrste goriva prodaju se po nepromenjenim cenama.

Nova goriva testirana su u laboratorijskim i terenskim uslovima, a testovi su pokazali su da je potrošnja niža do 5% prilikom njihove upotrebe, u odnosu na standardna goriva.

Karakteristike Q Max goriva su sledeće:

Poboljšanja kod Petrol Q Max Evro premium BMB 95 su dostignuta upotrebom višenamenskog paketa aditiva kompanije Afton Chemical VB. Upotreba tih dodataka omogućuje:poboljšanu čistoću usisnih ventila (Mercedes M102E i M111 testovi), smanjeno vreme otvaranja injektora za ubrizgavanje goriva kao posledica čistijih površina (testovi na serijskim motorima – merenje “LTFT”), niža potrošnja goriva (MVEURO test ciklus), manji talog u prostoru za izduve (“CEC DF 12+” test), gotovo potpuna zaštita površina od korozije (ASTM D665A i D665B testovi), osetno smanjenje štetnih materija u izbacivanju.

Petrol Q Max Evrodizel predstavlja nadogradnju sadašnjeg dizelskog goriva u ponudi. I tu je upotrebljen paket višenamenskih aditiva Afton Chemicals, koji osiguravaju brojna poboljšanja: više od dvostruko veće čistoće prskalica, manje neizgorenih CH i manje čvrstih čestica u auspuhu (ECE 15 test ciklus), osetno poboljšana korozijska zaštita površina, niža potrošnja (ECE -15 test), potpuna kompatibilnost s biogorivima.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)