Datum:

09.03.2014. 20:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4501 pregleda

Nedavno se pojavila vest da su se Toyota i BMW složili oko platforme koja će se nalaziti u osnovi njihovih zajedničkih sportskih automobila. Sada su tu dodatne informacije o dva sportska automobila koje, ukoliko su tačne, otkrivaju vrlo interesantne datalje o ovom dvojcu.

Priča se da će oba automobila imati motore postavljene spreda i pogon na zadnjoj osovini, što nije iznenađujuće. Takođe, oba automobila mogla bi imati 3.0-litarski twin-turbo V8 motor, razvijen od strane BMW-a, koji trenutno pokreće M235i, a uskoro će i BMW M2. Osim toga, osnovne varijante mogle bi biti opremljene turbopunjenim 2.0-litarskim četvorocilindarskim motorom.

Kako bi težina ostala mala, BMW će iskoristiti svoje iskustvo sa karbonskim vlaknima, koje je stekao sa novim i3 i i8 automobilima, i novi automobil sagraditi od laganih materijala sa aluminijumom. Distribucija težine od 50:50 na obe ose dovešće do toga da pozicije sedenja u automobilu budu niske, kako se očekuje.

Većina novih informacija vrti se oko BMW-a, pa se postavlja pitanje šta je to što Toyota donosi u ovaj zajednički projekat? Čini se će se doprinos japanskog giganta ogledati u iskustvu u pravljenju malih sportskih automobila i hibridnih verzija koje će imati oba automobila.

Trenutno se smatra da bi ova vozila mogla da se nađu u predstavništvima početkom 2017. godine, gde će Toyotino koštati nešto manje od 35.000 evra, dok bi BMW mogao biti za oko 10.000 evra skuplji.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)