Datum:

27.07.2011. 13:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 10772 pregleda

Već smo znali od ranije da rumunski proizvođač planira da predstavi novi MPV početkom naredne godine kao dodatak liniji, ali do sada nije bilo prilike zahvaljujući kojoj bismo mogli videti njegov izgled. Sve do sada. Pred vama su dve slike novog komercijalnog vozila iz Dacie koje je uočeno na testiranju na Transalpia (DN 67C) putu u planinama u Rumuniji.

Priložene slike pokazuju novo Dacia vozilo klasičnog MPV oblika koje će se na tržištu najverovatnije naći pod imenom Popster. Očekuje se da zadnji prozor ima sportski oblik, kao onaj kod Logana MCV, ali u obliku verzije koja je za 2.000 evra jeftinija.

Uprkos činjenici da će nova Dacia MPV model biti zasnovan na Loganovoj platformi, on će biti zapravo širi nego Renault Grand Scenic, što znači da će se proizvođač fokusirati na unutrašnji prostor, baš kao što je slučaj sa najbolje prodavanim modelom ovog brenda.

Interesantno je to da Renault uopšte nema planove o proizvodnji nove Dacie MPV u Rumuniji. Francuski proizvođač planira da se preorijentiše na zapadno-evropsko tržište, gde je ovaj segment daleko razvijeniji.

Kompanija se nada da će Popster biti jedan od najjeftinijih MPV-ova, ali sa više standardne opreme nego trenutni Logan. Očekuje se da će cena biti oko 14.800 evra na evropskom tržištu, što je za 6.000 evra manje nego Renault Scenic (osnovni model) koji ima klizna zadnja vrata.

Popster linija će verovatno u ponudi imati četvorocilindarske motore sa malim kapacitetom, u formi benzinaca i dizelaša. Iako bi osnovni model trebalo da ima ručni menjač kao standard, razmatra se i mogućnost automatskog menjača.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)