Datum:

26.11.2017. 17:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Druga generacija modela Duster poseduje moderniji dizajn, bolju aerodinamiku i iste spoljašnje dimenzije. Evolucija jednog niskobudžetnog modela u pravom smislu te reči.

Terenski automobil rumunske kompanije Dacia, Duster, je prodat u više od dva miliona primeraka. Spada u segment priuštljivih terenaca, te mu je sasvim logično, ciljno tržište istočna i jugoistočna Evropa. Odliku da spada u niskobudžetne automobile, Dacia je iskoristila na najbolji mogući način. Glavni zadatak druge generacije ovog modela je svakako bio da nastavi uspeh svog prethodnika, ali i da postane moderniji i bolji u odnosu na njega, te da i dalje bude jedan od jeftinijh automobila na tržištu. 

Danas je rumunska kompanija na interenetu predstavila nove detalje o svom automobilu uz novi video snimak. Pre svega, jedna od novina u odnosu na prethodnu generaciju je bolja zvučna izolacija, što je postignuto upotrebom veće količine materijala za prigušenje zvuka, i to ne samo u kabini, već i u haubi, oko motora. Iz nekog razloga zamenjeni su i pritiskači i tiplovi, dok je vetrobransko staklo deblje za 0,35 milimetara. Zahvaljujući tome, novi Duster će pružati udobniju vožnju. Prednji deo automobila je i krući, što takođe smanjuje broj vibracija koji dolaze unutar kabine.

Promene je pretrpeo i audio sistem. Instalirani su veći i kvalitetniji zvučnici u panelima vrata. Ukoliko se kupci odluče za nešto skuplju verziju, dobiće nekoliko manjih zvučnika integrisanih na vrhu komandne table. Novina je i novorazvijeno elektronsko servo upravljanje koje smanjuje potrebe za okretanjem volana za čak 35 procenata, što će se pokazati kao korisno prilikom parkiranja automobila. Kada govorimo o parkiranju, veliki doprinos će dati i kamere koje su postavljene napred, pozadi i po jedna sa svake bočne strane. Kod skupljih modela će biti dostupno i ulazak u vozilo bez ključa.

Što se bezbednosti tiče, tu su novi vazdušni jastuci, sistem upozorenja na mrtve uglove, veći retrovizori, automatski farovi, limiter brzine i pojas na zadnjoj klupi. Razvijeni su i nova hauba i prednji branik koji apsorbuju energiju prilikom udara pešaka, tako da će i oni biti bezbedniji.

Što se enterijera tiče, on je potpuno redizajniran i možemo slobodno reći da izgleda kao da je iz nekog automobila iz više klase, ali je infotejment ekran ostao isti. Sledeće godine bi ovaj terenac trebalo da dobije novi ekran na dodir.

Druga generacija ovog modela će početi da se prodaje u Evropi u narednih nekoliko meseci, dok je Renault verzija ovog modela za južnoameričko tržište već predstavljena.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)