Datum:

03.09.2014. 10:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3239 pregleda

Nova kolekcija boja za vozila ima novorazvijeni Spark premaz koji sadrži izuzetno fine čestice stakla koje reflektuju svetlost i na taj način stvaraju jedinstveni odsjaj koji je naročito efektan na prirodnom svetlu.

Dizajneri kompanije „BASF Coatings“ („Premazi“) predstavili su nove trendove boja za automobile za sezonu 2014/2015. S njihovom kolekcijom „Under the radar“, nove nijanse boja su na vidiku. Razvoj specijalnih efekata stavlja novi akcenat i otvara mnogobrojne mogućnosti za neobične nijanse.

BASF-ovi dizajneri predviđaju da će upravo boje učiniti automobile budućnosti još kompleksnijim i individualnijim. Ta mogućnost izdvajanja iz mase udovoljava željama kupaca, jer tema individualnosti igra sve značajniju ulogu, naročito prilikom kupovine automobila.

Dizajneri posmatraju društvene promene koje se od ideje luksuza pomeraju ka pojačanoj svesti o kvalitetu i vrednostima. Ovo znači da bojom za automobile nije bitno samo privući pažnju, već stvoriti „vau“ efekat na drugi pogled, a inovativni specijalni efekti zaduženi su baš za to.

Primera radi, nova kolekcija ima novorazvijeni Spark premaz za specijalni efekat. Spark sadrži izuzetno fine čestice stakla koje reflektuju svetlost i na taj način stvaraju jedinstveni odsjaj koji je naročito efektan na prirodnom svetlu.

Tržište automobila prati trendove i ima drugačiji uticaj od modne industrije koja se veoma brzo razvija. Naravno, novi trendovi po pitanju boja iz tog sektora igraju značajnu ulogu i u industriji automobila, ali „sezonska žuta“ ne primenjuje se automatski na same školjke automobila. Složeni društveni razvoj, poput zajedničkog korišćenja ekonomskih, ekoloških ili digitalnih mreža, najbitniji je faktor za trendove među bojama.

Pet godina razvoja

Do momenta kada se nova boja nađe na automobilima koji krstare putevima, prođe između tri i pet godina – od polazne ideje do OEM proizvodnje. Budući da je premaz za automobile kompleksan proizvod, treba da se prođe kroz niz ciklusa, poput donošenja odluka, tehničkih adaptacija i testiranja.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)