Datum:

23.12.2011. 22:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 7200 pregleda

JKP „Parking servis” pokreće novu društveno odgovornu akciju za bezbednost pešaka u saobraćaju pod nazivom „Slobodan prolaz za pešake”.

Akcija je edukativnog karaktera i ima za cilj da apeluje na vozače da prilikom parkiranja vode računa o prolazu za pešake.

Svim vozačima koji budu parkirani tako da zagrađuju trotoar pešacima i onemogućavaju ih da slobodno prođu, radnici „Parking servisa” podeliće letak na kojem je jasno prikazano kako treba i kako ne treba parkirati vozilo.

Najveći problem nastaje kada vozači ne gledaju liniju kojom je obeleženo parking mesto i vozilo parkiraju ukoso. Osim toga, čest problem je i u ulicama gde je parkiranje dozvoljeno delom na trotoaru a delom na ulici, kada vozači zauzmu ceo trotoar i ne ostave prolaz za pešake.

Zbog toga se ovom akcijom apeluje na vozače da obrate pažnju kada parkiraju i omoguće pešacima slobodan prolaz.

JKP „Parking servis” će na mestima koja su najugroženija postaviti graničnike za parkiranje koji će onemogućavati vozače da pređu liniju parking mesta.
Izvor: B92

1 komentar
  1. haileselasije

    Da oni stvarno brinu o pesacima i smanjenju guzve ne bi pravili parking mesta gde jedva najmanji automobili mogu stati,pritom ih cesto obelezavaju bukvalno na pocetku raskrsnice i pesackog prelaza,a cesto pored parking mesta nije ostavljeno dovoljno prostora za prolazak pesaka,iako je zakonom jasno definisano gde je parkiranje dozvoljeno. Pored toga gde je zakon protiv monopola,zasto nije dozvoljeno da i druge “firme” naplacuju parkiranje? Opet je sve smisljeno da se nekome uzmu pare,a ne da se pomogne pesacima!

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)