Datum:

07.07.2011. 13:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5989 pregleda

Rekonstrukcija beogradskog mosta „Gazela” odvija se planiranom dinamikom i „Putevi Srbije” će sutra dobiti 10 miliona evra za već obavljene radove od Evropske investicione banke (EIB), a saobraćaj na mostu će biti normalizovan do 15. novembra, rečeno je danas Tanjugu u tom javnom preduzeću.

U „Putevima Srbije” ističu da sada „nema nikakvih razloga za prekid ili usporavanje radova na ‘Gazeli’“.

Od polovine novembra će biti obavljani radovi na „Gazeli” koji neće uticati na saobraćaj, a predviđeno je da se taj posao završi u februaru 2012. godine, naveli su „Putevi Srbije”, reagujući na informacije koje su preneli pojedini beogradski mediji da će navodno radovi na rekonstrukciji tog mosta stati 16. jula, jer EIB neće da odobri kredit „Putevima Srbije” zato što raseljeni Romi još nisu dobili stanove.

U „Putevima Srbije” ističu da će sutra na račun tog preduzeća „leći” 10 miliona evra od EIB – a za već završene radove i da se od te banke uskoro očekuje još pet miliona evra, takođe za izvedene radove.

Taj infrastrukturni objekat , koji do sada nikad nije rekonstruisan, najprometniji je beogradski most iznad reke Save, sa dnevnim prometom oko 165.000 vozila, iako su mu projektne mogućnosti bezmalo četiri puta manje.

Most „Gazela” građen je od 1966. do 1970. godine kao deo gradskog autoputa i autoputa „Bratstvo i jedinstvo”, koji je trebalo da poveže Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

Most je kombinacija grede i luka, dugačak je 332 metra, a širok 27,5 metara.

Ukupna širina kolovoza je 21,8 metara – ima po tri trake u oba smera, a delom dužine mosta postoje i dve pešačke staze širine po tri metra.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)