Datum:

13.05.2017. 20:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Guverner Njujorka Endrju Komo potvrdio je da je ova savezna država odobrila testiranje samovozećih automobila na javnim putevima.

Ova država trenutno prikuplja prijave od kompanija koje žele da testiraju svoje samovozeće prototipe u okviru jednogodišnjeg pilot programa.

Kako bi testna vozila dobila dozvole, kompanije u Njujorku moraju dostaviti izveštaje državi, platiti taksu državnoj policiji za nadgledanje svakog testa i imati polisu osiguranja na pet miliona dolara. Sva testiranja biće nadgledana od strane njujorške policije. Osim toga, samovozeći automobili moraju se pridržavati unapred prijavljene rute koju je država prethodno odobrila, što znači da moraju izbegavati zone oko gradilišta i škola.

Njujork se po pitanju otvorenosti ka samovozećim automobilima pridružio Kaliforniji i Arizoni, koje su ranije odobrile ova testiranja. Ipak, u Kaliforniji mnogi automobilski proizvođači i tehnološke kompanije u koje spadaju Tesla, Ford, Uber i Waymo traže od države labavije propise, kako bi se omogućila testiranja i za vozila koja nemaju upravljače.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)