Datum:

14.05.2011. 17:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5327 pregleda

Ovog leta vozači u Njujorku suočeni su sa novim podsetnikom o lokalnom ograničenju brzine od 50 km/h. Kako prenosi ”Njujork tajms”, odeljenje za saobraćaj ”Velike jabuke” prikazalo je javnosti ploču na kojoj se može videti animirani kostur koji se ukazuje vozačima koji premaše ograničenje. Ova tehnologija upozoravanja vozača se upotrebljava već neko vreme, ali ne sa ovako morbidnim ilustracijama.

Gradska uprava se često služi mobilnim tablama sa ugrađenim radarima podižu svesnost vozača o tome kolikom brzinom se kreću kroz zone u kojima je propisano sporije kretanje. Obično LED ekran upadljivim trepćućim crvenim slovima prikazuje brzinu vozila u prekršaju. Njujork ide i korak dalje.

Odeljenje za saobraćaj već ”upošljava” kosture u okviru svoje reklamne kampanje o ograničenju brzine koja ističe to koliko vožnja od samo 65 km/h može biti smrtonosna u odnosu na propisanu. Nove table su namerno izuzetno upadljive, tako da je razumno pretpostaviti da će vozači u ovom gradu poštovati istaknuto pravilo.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)