Datum:

07.05.2011. 17:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6887 pregleda

Njujork je izabrao automobil koji će predstavljati novu generaciju ”Taksija sutrašnjice” za period od narednih 10 godina. Reč je o vozilu Nissan NV200, komercijalnom vozilu japanskog proizvođača napravljenom u Meksiku.

Počevši od 2013. godine, Nissan NV200 krstariće u velikom broju ulicama Velike Jabuke, a u takmičenju za ovu prestižnu nagradu iz konkurencije je izbacio Fordov Transit Connect napravljen u Turskoj.

Ugovor ovog grada sa Nissan-om podrazumeva snabdevanje od preko 13.000 vozila iz fabrike u Kuernavaki, po prosečnoj ceni od 29.000 dolara po komadu. Ovo vozilo pokreće 2.0-litarski V4 benzinski motor, a ima i manje-više standardne opcije poput sistema kontrole proklizavanja i stabilnosti, navigaciju, telematički sistem, klizna bočna vrata, zasenčen proziran krovni panel, klimu pozadi, svetla za čitanje ugrađena iznad, stanicu za punjenje mobilnog telefona i vazdušne jastuke sa strane.

Zvačnično je proglašen za ”Taksi sutrašnjice” na ceremoniji koja se odigrala u četvrtak, a tom prilikom je gradonačelnik Njujorka, Majkl Blumberg, izjavio: ”Nissan NV200 će biti najsigurniji, najudobniji i najprikladniji taksi koji je ovaj grad ikada imao. Započeli smo ovaj proces kako bismo povećali mogućnost naše taksi industrije da dobije najkvalitetnija taksi vozila, i to ona koja bi mogla da prošire i definišu legendardni imidž koji imaju njujorška taksi vozila. Novi taksiji biće dizajnirani tako da zadovolje zahteve prevoza 600.000 ljudi dnevno u njujorškom saobraćaju, kao i da izađe u susret prioritetima javnosti prepoznatih u našem internet istraživanju”.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)