Datum:

29.03.2018. 10:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen na Sajmu automobila u Njujorku predstavlja svoj novi krosover model koji nosi ime Atlas Cross Sport koncept.

Novi koncept krosover modela je skoro spreman za proizvodnju, a biće lanisran na tržištu Severne Amerike tokom sledeće godine.

Kao što mu i samo ime kaže, reč je o krosoveru koji je baziran na modelu Atlas koji ima sedam sedišta, s tim što za razliku od njega novi model ima pet sedišta i dizajn koji je sportski. Prednjim delom dominira jedinstvena maska (rešetka) hladnjaka sa čijih se bočnih strana nalaze LED farovi. Međutim, veće promene su nastale na zadnjem delu gde je koncept usvojio padajući krov i C stubove pod uglom.

Druge promene vredne pomena su i širi lukovi iznad točkova, spojler i aluminijumske felne veličine 22 inča.

Sveukupan dizajn je upadljiviji nego kod standardnog Atlas-a, prvenstveno zbog manjih dimenzija automobila. Naime, on je dugačak 4.846 milimetara, visok 1.734 milimetara i širok 2.029 milimetara. Poređenja radi, Atlas je dugačak 5.036 milimetara, visok 1.778 milimetara i širok 1.989 milimetara.

Iako nije nametljiv kao enterijer na novoj generaciji modela Touareg, enterijerom ovog modela dominira digitalna instrument tabla sa ekranom veličine 12,3 inča i ekran infotejnment sistema veličine 10,1 inč koji ima senzore koji prepoznaju gestikulaciju vozača. Tu je i treći ekran preko koga se pristupa kontroli klime i opciji grejanja i ventilacije sedišta.

Kabina je urađena u dve boje, a vidljivi su i delovi izrađeni od aluminijuma. Tu je i lukszni volan i točkić za 4MOTION aktivnu kontorlu kojem se lako pristupa u toku vožnje, a preko njega se biraju modovi vožnje on-road, off-road, sport i snow.

Konpcet je opremljen plug-in hibridnim pogonskim sklopom koji se sastoji od V6 agregata radne zapremine 3,6 litara, dva elektromotora i litijum-jonske baterije kapaciteta 18 kilovat-sati. Sve ovo ovom krosoveru omogućava ukupnu izlaznu snagu od 355 „konja“ i da od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,5 sekundi, da postigne maksimalnu brzinu od 209 km/h i da samo na električnu energiju preše i do 41,8 kilometara.

Volkswagen je najavio i mogućnost da će ovaj model usvojiti tradicionalni hibridni pogonski sklop koji će imati isti pogon ali manju bateriju kapaciteta 2 kilovat-sati, koji će proizvoditi 310 konjskih snaga i koji će od 0 do 100 kmh ubrzavati za 6,5 sekundi i koji će postizati maksimalnu brzinu od 209 km/h.

Znamo da će i ovaj model biti baziran na modularnoj MQB platformi i da će se proizvoditi u postrojenju u Čatanogi u Tenesiju, kao i da će se prodavati samo na američkom tržištu.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)