Datum:

21.04.2011. 10:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 6958 pregleda

Nakon verovatno iscrpljujućeg putovanja iz Šangaja, čelnici Mercedes-Benza juče su predstavili svoj novi koncept A-klase na Menhetnu.

Koncept A mnogi vide kao znatno dinamičniji u odnosu na ono što se obično smatra za hečbek sa troje vrata. Njegovu unutrašnjost i nije baš jednostavno oceniti, jer je, za razliku od onog koji se mogao videti u Kini, ovome enterijer urađen samo do pola. Spolja, u oči najviše upada prednja maska, zatim i farovi i retrovizori, jednom rečju – celokupan izgled je izuzetno upadljiv.

Mercedes-Benz je posao razvoja ovog koncepta shvatio veoma ozbiljno, obzirom da u planu ima da od naredne proizvodne generacije A-klase načini svetski automobil. Njegove performanse takvu univerzalnost svakako bi mu dozvolile: on ima 2.0-litarski četvorocilindrični motor sa 210 konjskih snaga, te menjač sa dvostrukim kvačilom. Što se tiče konstrukcije same šasije, čini se da je ona nešto konvencionalnija, držeći se stare dobre ”sendvič” arhitekture i uspravnog profila originala iz 1997. godine.

Kada jednoga dana u ne tako dalekoj budućnosti nova A-klasa ugleda svetlost proizvodnih pogona, sasvim sigurno će imati manje točkove, viši stakleni krov i motor smešten iza nešto konvencionalnije rešetke. Čak i tada, cilj će biti zadržati sadašnji upadljiv i atraktivan izgled.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)