Datum:

17.05.2018. 15:56

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Više od 120 hiljada Nissanovih automobila trenutno se vozi po svetu, opremljeno ProPilot tehnologijom. Sada je japanski proizvođač najavio širenje dostupnosti ovog sistema.

Od kraja 2018, ProPilot tehnologija naći će se u Rogue Sport modelu u SAD, kao i u Qashqaiju u Kaandi. Još 20 modela i 20 tržišta ući će na ovu listu do kraja 2022, što je deo Nissanovog M.O.V.E. plana.

ProPilot tehnologija prvi put je uvedena u Serena minivan koji se prodavao isključivo na tržištu Japana, a potom je došla i na evopsko tržište, u Qashqai modelu, kao i u drugoj generaciji Leafa.

Inicijalno opisana kao poboljšana verzija inteligentnog tempomata, pre nego sistem za poluautomatsku vožnju, ova tehnologija sada se opisuje kao sistem asistencije pri vožnji, koji je sa vozačem u direktnom kontaktu. Najdragocenija je u situacijama kad je potrebno često stajati i ponovo pokretati automobil, držati se jedne trake ili zadržati određenu brzinu, odnosno distancu od automobila ispred. Aktivira se jednostavnim pritiskom na dugme, koje se nalazi na upravljaču.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)