Datum:

31.01.2018. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Uprkos mnogobrojnim spekulacijama da bi Nissan mogao da se reši Z serije, novi izveštaji navode da vremešni 370Z možda neće biti poslednje iz ove “garaže”.

Direktor Nissanovog planiranja i razvoja Filip Klajn je uprkos prethodnim navodima da japanska kompanija odustaje od sportskih automobila na zadnji pogon zbog finansijske neopravdanosti, najavio naslednika 370Z.

“Z je teško tržište. Smanjuje se u celom svetu. Ali i dalje verujemo da ima mesta za Z pa želimo da ga održimo u životu. Radimo na tome”, rekao je Klajn.

Nissan 390Z će imati dosta izazova na tržištu jer se potražnja za laganim sportskim automobilima smanjuje, jer se kupci okreću krosoverima.

“Nissan Z je ikona našeg brenda skoro 50 godina. Iako je prerano za komentarisanje tačnih planova, verujemo da su mogućnosti skoro beskrajne za ono kako bi moderna, performansama okrenuta vozila mogla da izgledaju u budućnosti”, dodao je Klajn.

Novi Z krosover mogao bi da se nađe na putevima početkom nove decenije, takođe i u električnoj verziji, a nezvanično, ime moglo bi da mu bude 400ZX.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)