Datum:

15.05.2018. 10:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Predstavnici kompanije Nissan su naveli da nemaju nikakvo interesovanje za spajanjem sa partnerskom kompanijom Renault, uprkos tome što francuska vlada žarko želi da se to desi.

Naime, na jednom od intevjua tokom Sajma automobila u Pekingu, izvršni direktor kompanije Nissan, Hiroto Saikava, je naglasio da spajanje dve velika proizvđača automobila u jednu kompaniju ne bi imalo nikakvog smisla.

On je naveo: „Ne vidim kako bi to donelo išta dobro i nama i Renault-u. Mislim da bi to spajanje imalo posledice po obe kompanije“.

„Glavni cilj alijanse jeste da njeni članovi ostanu nezavisni i da se maksimizira profit svakog od njih. Ta sinergija je dovela do saradnje u oblastima poput razvoja i proizvodnje“, dodao je Hiroto.

Naime, frnacuska vlada je vlasnik 15,1% akcija u kompaniji Renault, a po najnovijim izveštajima, njen cilj je spajanje sa kompanijom Nissan, kako bi se proširio uticaj automobilske industrije te zemlje. Postojeća alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi je takva da Renault drži 43,4% akcija kompanije Nissan, dok Nissan ima 15% akcija u Renault-u i 34% u kompaniji Mitsubishi.

Ipak, iako Nissan izgleda nema interesovanje za spajanjem, izvršni direktor alijanse, Karlos Gonj je nedavno novinarima rekao da su „sve opcije otvorene“.

U međuvremenu, nesigurnost o budućnosti alijanse je dovela do toga da vrednost akcija obe kompanije opadne u poslednjih nekoliko dana.

Budućnost kompanija Renault i Nissan, kakva god ona bila, će najverovatnije postati jasnija nakon godišnjeg sastanka koji će se održati u Parizu sledećeg meseca.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)