Datum:

06.06.2018. 17:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

S obzirom na to da se većina kupaca danas odlučuje za benzince i automobile sa alternativnim pogonom, te da ih mnoge vlade širom sveta izbacuju iz svojih zemalja, automobilski proizvođači su – očekivano – počeli da ih napuštaju.

Najnovija kompanija koja se pridružila ovom trendu je Nissan, koji u Japanu više ne prodaje putničke modele sa dizelskim pogonom. Osim toga, plan je da se, početkom decenije, isto učini i u Evropi.

Nissan će navodno obustaviti razvoj i proizvodnju dizelskih motora u potpunosti u narednih nekoliko godina, a svoje resurse preusmeriti na električni pogon.

Ipak, ovaj proizvođač još uvek nije spreman da se odrekne pogona na fosilno gorivo, što se odnosi na benzince i za komercijalna vozila na dizel pogon.

Takve pogonske jedinice neće se praviti i razvijati interno, već će se preuzimati od drugih kompanija, i to ne od Renaulta, pošto je i ovaj francuski brend najavio svoje planove o obustavi razvoja dizelskih motora.

Ovakav potez Renault-Nissana mogao bi imati uticaja na njihove partnere i podbrendove. Na primer, Mercedes-Benz koristi modifikovanu verziju njihovog 1.5-litarskog dCi motora u nekim kompaktnim modelima. Isto tako, Dacia će morati da se odrekne dizelaša, ali postoji mogućnost da će ih zameniti električni.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)