Datum:

22.03.2018. 13:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Direkor dizajna Nissana Mamoru Aoki je predstavio IMx koncept koji će ući u proizvodnju.

Preciznije, Aoki je otkrio da IMx nije samo koncept, već da će se za nekoliko godina naći u proizvodnji, kao model koji će „pomeriti granice”.

IMX koncept predstavljen je na Salonu automobila u Tokiju prošle godine, kao i ove godine u Ženevi, sa manjim izmenama. Najnovija verzija ima izmenjenu spoljašnjost sa tamnosivim premazom, unapređenom rešetkom i crnim točkovima.

Veće promene našle su se ispod površine, gde se našla Nissanova Brain-to-Vehicle tehnologija. Ovaj sistem prepoznaje moždanu aktivnost vozača i na taj način ga upozorava na situacije u kojima će biti neophodna njegova reakcija.

Koncept je – očekivano – samovozeći, opremljen „budućom verzijom” Nissanovog ProPILOT sistema. Kad je u autonomnom modu vožnje, upravljač se uvlači u instrument tablu, a sedišta se spuštaju kako bi u kabini bilo više prostora.

Proizvodna verzija verovatno neće imati sve ove futurističke karakteristike, ali će zadržati svoj električni pogon. U konceptu, činila su ga dva električna motora ukupne snage od 429 konja i 700 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući „bateriji visokog kapaciteta”, njegova autonomija iznosi 600 km.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)