Datum:

19.01.2014. 20:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4658 pregleda

Inicijalno predstavljeni na prošlogodišnjem Salonu automobila u Tokiju, Nissan IDx Nismo i IDx Freeflow koncepti nastali su kao kombinacija elemenata klasičnog dizajna i modernih tehnologija, a krajnji produkt nešto je za čime biste se sigurno okrenuli sa ulici.

Sada se pojavljuju vesti da će IDx pod razmatranjem za ulazak u proizvodni proces. Endi Palmer, proizvodni menadžer Nissana kaže da je ovaj automobil planiran za proizvodnju i da se trenutno nalazi u prvoj fazi razvojnog procesa. Sledeća faza je njegovo odobrenje i razmatranje njegove profitabilnosti. Naravno, prema rečima Palmera, niko nema nameru da traći novac, pa je jasno da Nissan u njega polaže određene nade. Palmer, međutim, nije otkrio da li se samo jedan ili oba IDx koncepta razmatraju za proizvodnju, a sva je prilika da je reč o oba.

Nissan IDx Nismo koncept je još vrlo ranoj fazi razvoja, zbog čega je nepoznato koje motore će imati. Međutim, Nissan trenutno forsira svoj 1.6-litarski turbopunjeni motor sa direktnim ubrizgavanjem, pa je moguće da će izbor pasti baš na njega.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)