Datum:

28.07.2012. 14:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4155 pregleda

Nova generacija Nissan GT-R automobila još uvek nije dobila odobrenje za proizvodnju, a sada se opravdano postavlja pitanje da li će do njega uopšte doći.

Pre pet godina, GT-R važio je za pravi fenomen, obzirom na kombinaciju ekstremnih performansi, visoke tehnologije i male cene. Od tada, Nissanovi inžinjeri radili su na dodatnim poboljšanjima njegovog izgleda, vešanja i snage motora. Pretpostavljalo se da će se na tržištu pojaviti kao model za 2014. godinu, a čak se govorilo da bi mogao dobiti i hibridni pogon kako bi ušteda goriva bila što je moguće veća.

Sada se čini da je sve ovo dovedeno u pitanje. Najpre je počelo da se priča da će novi GT-R (R36) biti odložen od 2018. modelske godine, a da će iduće godine dobiti još jedno poboljšanje kako bi ostao aktuelan. Zatim se došlo do saznanja da njegov razvoj zapravo još nije ni počeo.

”Inside Line” kontaktirao je Nissan kako bi se ove sumnje zvanično potvrdile, odnosno opovrgle. Odgovor je bio u formi kratkog e-maila od strane portparola ove kompanije koji je izjavio da ne može da komentariše špekulacije o budućim proizvodnim planovima za ovaj automobil.

Kao jedan od razloga za ovakvu (navodnu) odluku pretpostavlja se smanjena potražnja za ovim automobilom u odnosu na prethodni period. Drugi razlog mogao bi biti penzionisanje glavnog inžinjera Kazutošija Mizuna.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)