Datum:

20.11.2010. 12:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 9135 pregleda

Nissan svoj Ellure koncept naziva redizajniranim sedanom, nagoveštavajući da je ovakav dizajn moguć za njihov predstojeći model sa četvoro vrata. Koncept je ujedno agresivan i elegantan, sa stilskim elementima koji ne lutaju mnogo od celokupnog stila ovog proizvođača. Prednji farovi, na primer, imaju identičan dizajn kao zadnja svetla 370Z i Juke-a i najpredniji su od onih koje možemo videti na Maxima-i.

Dakle, ima dosta elemenata na Ellure-u koji su isključivo karakteristike koncepata. Ogromni, 21-inčni točkovi i zadnja vrata sa zadnjim šarkama su, na primer, uglađena i elegantna, ali teško da se mogu nazvati praktičnim kada je reč o budućoj proizvodnji sedana. Isto se može reći i za unutrašnjost, napravljenu od prevrnute kože, ”plutajuće” naslone za glavu, crveni pod i crvene papučice.

Ellure pokreće 2.5-litarski redni četvorocilindar sa superpunjenjem i električnim motorom od 25kW, koji je uparen sa proizvođačevim Xtronic CVT-om. Nissan tvrdi da koncept koristi regenerativno kočenje i napredni elektro-hidraulični upravljački sistem, kako bi se osigurala sigurnost Ellure i na terenima van puta.

Ipak, Ellure nije predodređen za proizvodnju, ali bi bilo vrlo zanimljivo videti kakav će uticaj ovaj sedan imati na Nissan-ov imidž. U galeriji možete pogledati slike ovog koncepta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)