Datum:

03.04.2018. 22:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Nissan je objavila da će početi da primenjuje program zamene baterija u Japanu, za vlasnike polovnih primeraka modela Leaf.

Naime, od maja, vlasnici ovog potpuno električnog hečbek modela u Japanu će dobiti priliku da kompaniji predaju polovne baterije iz svojih automobila, i da uz doplatu dobiju nove.

Pre ovog programa, vlasnici modela Leaf, koji su želeli bateriju kapaciteta 24 kilovat-sati, su morali da plate preko 6.000 dolara. Međutim, zahvaljujući pomenutom programu, remontirane baterije će koštati nešto manje od 3.000 dolara.

Kompanija Nissan se nada da će uvođenjem i implementacijom ovog programa moći da poveća vrednost svojih polovnih električnih vozila.

Takođe, ovo nije prvi i jedini program koji je kompanija odlučila da uvede za svoje baterije. Prošle nedelje, predstavnici ove kompanije su objavili da će polovne baterije napajati ulična svetla u gradu Namie u Japanu.

Od kada je predstavljen, 2010. godine, model Nissan Leaf je prodat u preko 300.000 jedinica širom sveta, a prošle godine je predstavljena i njegova nova generacija.

Japanski proizvođač automobila planira da predstavi još osam potpuno novih električnih modela, među kojima je i krosover. Plan kompanije je da od 2022. godine, godišnje prodaje po milion električnih vozila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)