Datum:

07.09.2017. 22:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanski gigant Nisan predstavio je novi električni automobil sa širim spektrom mogućnosti i poluautonomnim funkcijama vožnje.

Druga generacija Nisanovog modela “Leaf” između punjenja ima domet od 400 kilometara, što je znatno poboljšanje u odnosu na prethodnu generaciju čiji je domet bio 250 km.

Takođe se može pohvaliti poluautonomnim mogućnostima vožnje, poput automatskog održavanja vozila u jednoj traci ili samostalnog parkiranja.

Suočeni sa strožim globalnim ekološkim pravilima, proizvođači automobila ulažu velike sume novca u sektor električnih vozila, čime se stvara jaka konkurencija.

Kompanija Nisan bila je inovator u ovom sektoru pre sedam godina kada je na tržište izašao prvi model Leaf, prodat u 280.000 primeraka, ali je od tada morala da se takmiči sa konkurentima – kompanijama Dženeral Motors i Tesla.

“Drugi Leaf biće jedan od naših najvažnijih proizvoda”, izjavio je Hiroto Saikava, direktor kompanije Nisan, a prenosi AFP.

Saikava je opravdavao mogućnosti vozila, koje su ostale ispod očekivanja i slabije su od Teslinog modela 3.

“Mogućnosti su više nego dovoljne za Japan i većinu evropskih zemalja“”, rekao je.

Nisan se nada dupliranju ili čak trostrukom povećanju prošlogodišnje prodaje, koja je bila 48.000 vozila.

“Očekujem veću prodaju ovog modela “Leaf”. Međutim, Nisan ima jaku konkurenciju, jer su na tržištu slični novi modeli“, kaže Saikava.

Novi model “Leaf” biće u prodaji sledećeg meseca u Japanu, dok će u Kanadi i SAD biti dostupan već u januaru sledeće godine, a najavljena cena je oko 29.000 dolara.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)