Datum:

25.08.2015. 10:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3067 pregleda

Automobilski koncern Nisan počeće serijsku proizvodnju krosovera “kaškai” (Qashqai) u fabrici u Sankt Pete rburgu u oktobru ove godine, saopštila je pres služba potpredsednika okruga Sergeja Movčana.

“Sada preduzeće proizvodi četiri modela automobila Nisan, a u pripremi je i peti – ‘kaškai’. Početak njegove proizvodnje planiran je za oktobar ove godine”, navodi se u saopštenju.

Ranije je generalni direktor fabrike Nisan menufekčuring Rus Dmitrij Mihajlov rekao da je početak serijske proizvodnje planiran za decembar, a probno sklapanje je počelo prošle godine.

“Kaškai” se sada u Rusiju uvozi, a sklapa se u britanskom gradu Sanderlend.

Fabrika Nisan u Sankt Peterburgu radi od 2009. godine. U decembru prošle godine je otvorena nova linija koja je udvostručila kapacitet na 100.000 automobila godišnje.

Prodaja Nisana prošle godine je dostigla 162.010 vozila, od kojih je 32.000 proizvedena u fabrici u Sankt Peterburgu. Pored tog grada, koncern Nisan sklapa vozila u Moskvi, Toljatiju i Iževsku.

Koncern je objavio da razmatra mogućnost izvoza automobila sklopljenih u Sankt Peterburgu u skandinavske i istočnoevropske zemlje.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)