Datum:

20.05.2016. 22:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nisan je odgovorio na tvrdnje korejskog Ministarstva zaštite životne sredine da je u primercima modela “nisan kaškai” za korejsko tržište pronađen ilegalni sistem za upravljanje motorom koji ograničava emisije štetnih gasova.

Džonatan Adaške, Nisanov direktor odeljenja za komunikacije, potvrdio je da je 814 “kaškaija” za korejsko tržište homologovano u skladu sa propisima Ministartsva.

– Kao marka koja proizvodi neke od najpopularnijih automobila na svetu, ponosimo se našim proizvodima i ugledom proizvođača kom su na prvom mestu inovacije i kvalitet.  U potpunosti poštujemo zakone i predani smo ispunjavanju i nadmašivanju pravilnika na snazi na svim tržištima na kojima smo prisutni. Svaka tvrdnja da ne ispunjavamo propise i ilegalno upravljamo emisijama izduvnih gasova, netačna je – izjavio je Adaške.

– Ispitivanje i zaključci Ministarstva nisu u skladu sa onima drugih nadležnih tela koja su i sama sprovela stroga ispitivanja. Nadležna tela EU zaključila su da Nisanovi automobili koje su testirali, uključujući i “kaškai”, u potpunosti ispunjavaju zahteve pravilnika za homologaciju.

„Kaškai” za korejsko tržište ispunjava evropsku normu Euro 6 i homologovan je u skladu sa njom, a korejsko zakonodavstvo dopušta uvoz i prodaju vozila koja ispunjavaju tu normu.

– Nisan je razočaran izjavama korejskog Ministarstva zaštite životne sredine i odlučno demantuje poduzimanje bilo kakvih protivzakonitih radnji – nastvaio je Adašek i dodao:

– Trenutno sastavljamo odgovor korejskom Ministarstvu u pogledu njihovih zaključaka i nastavićemo transparentno da sarađujemo kako bismo im objasnili situaciju sa “kaškaijevim” sistemom za nadzor rada motora.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)