Datum:

02.06.2015. 10:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 3158 pregleda

Do 2020. godine trebalo bi sa „Nisanovih” traka da silaze automobili sa tehnologijom automatske vožnje, ali će od propisa različitih zemalja zavisiti hoće li moći da izlaze na ulice.

Sa proizvodnih traka japanskog proizvođača automobila “Nisan” do 2020. će početi da silaze automobili s tehnologijom automatske vožnje, ali će od propisa različitih vlada zavisiti da li će ljudi moći da ih koriste na ulicama, izjavio je izvršni direktor “Nisana” Karlos Gosn.

Mnogobrojni proizvođači automobila širom sveta, kao i kompanije van auto-industrije, uključujući “Gugl”, rade na tehnologijama koje će omogućiti autonomnu vožnju automobila.

Gosn je poručio da će “Nisanovi” automobili bez vozača biti spremni do 2020, ali da će prepreka da se oni nađu na putevima biti propisi širom sveta.

“Gugl” je u svrhu testiranja svojih autonomnih automobila u SAD do prošle godine njima prešao 500.000 kilometara, a Kalifornija, Florida i Nevada već su izglasale zakone koji otvaraju put za legalizaciju autonomnih vozila u saobraćaju.

Izvor: Novosti

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)