Datum:

02.02.2015. 22:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3059 pregleda

Odlukom Veća grada Niša, radnicima “Parking servisa” omogućeno je da postavljaju posebne mehanizme, takozvane “lisice”, na točkove automobila koji su nepropisno parkirani, a do kojih “pauk” ne može da priđe.

Kako bi doskočili vozačima koji svoje automobile parkiraju na mestima na kojima je parkiranje zabranjeno, predstavnici grada odobrili su radnicima “Parking servisa” da mogu da stave “lisice” na točkove onih vozila koje zbog gabarita ili nekog drugog razloga nije moguće odneti “paukom”.

Da bi oslobodili svoje automobile na koje su postavljene “lisice”, vozači će morati da plate određenu nadoknadu, ali tačan iznos još nije saopšten.

Veće grada Niša takođe je odobrilo JP “Parking servis” primenu nove tarife za uklanjanje vozila “paukom” sa mesta na kojima je parkiranje zabranjeno. Umesto tarife sa samo dve kategorije vozila, uvodi se tarifa sa šest kategorija, u zavisnosti od težine vozila.

Za četvorotočkaše težine do 800 kilograma nadoknada za uklanjanje “paukom” ostaje 5.000 dinara, za vozila težine od 800 do 1.300 kilograma koštaće 6.000 dinara, za one čija je težina od 1,3 do 1,9 tona koštaće 8.000 dinara, a 13.500 dinara iznosiće nadoknada za vozila težine između 1,9 i četiri tone.

Preduzeće “Parking servis” primenjivaće od 1. februara i novu cenu doplatne kaznene karte za prekoračenje vremena parkiranja ili neplaćanje parkinga. U ekstra i prvoj zoni cena doplatne karte snižena je sa 980 na 900 dinara, a u drugoj zoni poskupeće sa 800 na 900 dinara.

Dobra vest za vozače je da je Gradsko veće naložilo “Parking servisu” da obustavi naplatu parkiranja na tri parkirališta u gradu sa oko 200 parking mesta.

Parkiranje će ubuduće biti besplatno na parkingu “Rovče” pored glavne autobuske stanice, u Jadranskoj ulici preko puta teniskih terena, i na parkingu u Ulici kolo srpskih sestara.

Gradsko veće nije prihvatilo zahtev “Parking servisa” da se parkiranje naplaćuje i u Niškoj banji, ali je dozvolilo da se ponovo uvede naplata parkiranja na platou ispred stadiona “Čair”.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)