Datum:

05.05.2018. 16:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Američki „električni” startap Nikola Motor podneo je tužbu protiv Tesla Motorsa – takođe američkog „električnog” startapa – zbog navodnog kopiranja elemenata dizajna njihovog kamiona.

Pre preduzimanja pravne akcije, Nikola je informisao Teslu, o tome da vetrobran, aerodinamika trupa, prednji branik i ulazna vrata veoma Teslinog Semija podsećaju na iste ove elemente njihovog One kamiona.

Oni su zatražili da javna prezentacija Semija bude odložena dok se ova situacija ne razreši, ali Tesla nije odgovorila na ove opružbe i premijera nije pomerena sa 16. novembra, što je više od godinu dana nakon premijere Nikola One kamiona.

Ova firma iz Solt Lejk Sitija, u saveznog državi Juti, traži odštetu od preko dve milijarde dolara, koliko otprilike vredi Teslin tržišni skok nakon prezentacije Semija.

Iz Tesle su za sada samo kratko izjavili da smatraju da nema osnova za tužbu. Ova kompanija je do početka ove godine primila oko 1500 pretporudžbina Semija, a od tada se testni protitipovi stalno viđaju po SAD, izvršavajući svoje prve isporuke.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)