Datum:

06.10.2017. 22:57

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Do 2021. godine, “Nikola Motor Company” predstaviće Nikola Jedan i Dva, liniju vodonično-električnih kamiona sa nultom emisijom štetnih izduvnih gasova koji će razvijati više od 1.000 ks i preko 2.700 Nm obrtnog momenta.

Novi pogonski sistem razvijen je zahvaljujući partnertstvu između kompanija Nikola i Bosch. Ove dve kompanije osmislile su sistem od samog početka, a zahvaljujući Bosch-u i njegovoj proizvodnji e-osovina omogućeno je ranije predstavljanje električnog kamiona na tržištu.

E-osovina je prilagodljiva, modularna platforma sa motorom, upravljačkom elektronikom i transmisijom u jednoj kompaktnoj jedinici. Ovo je čini pogodnom za električnih vozila bilo koje vrste, od malih putničkih automobila do lakih komercijalnih vozila.

Kompanije Nikola i Bosch će koristiti ovaj koncept da bi komercijalizovali prvu e-osovinu na svetu sa dualnim motorom za teška komercijalna vozila. E-osovina će biti uparena sa specijalno razvijenim pogonskim sistemom vodoničnih gorivnih ćelija – takođe zajednički konstruisanim od strane kompanija Nikola i Bosch.

Kompletno upravljanje vozila biće zajednički razvijeno i zasnovano na upravljačkom softveru i hardveru Bosch-a.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)