Datum:

25.12.2016. 20:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ako vas je slika zavarala, na njoj nije prava Pagani Huyara, već kineska električna verzija koja je nedavno puštena u proizvodnju. 

Nazvana jednostavno Supercar, kineska “Huyara” klasifikovana je kao vozilo male brzine i može se koristiti samo u gradu. I da, dizajnirao ju je 26-ogodišnjak. 

Osnovna verzija ovog automobila ima 4 konjske snage, maksimalno razvija brzinu od 40 km/h i na jedno punjenje baterija može da prevali 80 km. Snažnije verzije imaju i više nego duplo veću snagu – od čak 10 konja, što im omogućava maksimalnu brzinu od 60 km/h i kretanje na jedno punjenje do 100 km.

Karoserija Supercara napravljena je od pleksiglasa, a njegova težina iznosi samo 200 km. Što se tiče dizajna, farovi su očigledno inspirisani Huayrom, kao i delovi dizajna zadnjeg dela, gde se umesto svetala nalaze lažne izduvne cevi. Kabina je veoma jednostavna, sa plastičnim instrument tablom, upravljačem bez vazdušnih jastuka i malim tačskrinom.

Liu Šenki, koji je sanjao o tome da napravi sportski automobil za mlade ljude, stoji iza ovog automobila. Nakon dizajniranja prvog prototipa ostao je bez novca, ali je uspeo da ubedi Šandonga Kilua da investira u proizvodnju Supercara. Njegova početna cena iznosi oko 38.000 juana, što je oko 5.200 evra.

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)