Datum:

28.03.2011. 13:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 8712 pregleda

Kompanija „Fijat automobili Srbija“ rešila da zatvori „Zastavin“ Institut za razvoj.

Na montažnim linijama kompanije „Fijat automobili Srbija“ više se ne sklapaju nove školjke za automobil „punto“, a sa trodnevnim procesom montaže, pre ostalih 300 karoserija, počinje i rušenje objekata Instituta za razvoj, kao i zgrade bivšeg heliodroma ove fabrika, saznaju „Novosti“.

Za razliku od proizvodnih hala od kojih su ostali samo zidovi, objekti Instituta nisu građeni u socrealističkom stilu i oko njih je izgrađen svojevrstan park.

Do pre nekoliko godina simbol razvoja „Zastave“, konstrukcije automobila „jugo“ i mesta gde su se italijanski i američki stručnjaci sarađivali na redizajnu automobila – ruši se do temelja. U poslednjih pet godina, mesto gde su zainteresovani srpski kooperanti mogli da preuzmu „pelcer“ za proizvodnju rezervnih delova za „punto“, posao preuzima torinski razvojni dizajn centar.

Inženjeri, konstruktori i modelari su prethodnih dana dobili nove ponude. Jedan broj njih je do januara preuzela nova fabrika, a drugima je ovih dana ponuđena dvogodišnja prekvalfikacija u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. Slična sudbina je zadesila i oko 90 radnika „Zastavine“ fabrike automobila koji se nisu zaposlili u FAS-u.
Izvor: Novosti
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)