Datum:

03.02.2016. 13:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2751 pregleda

Švedska kompanija Saab AB odlučila je da ne dozvoli NEVS-u (National Electric Vehicles Sweden) to koristi Saab naziv i njihov logo. Portparol Saab Ab Sebastijan Karlson potvrdio je za Automotive News Europe da ova kompanija zadržava pravo na svoje ime.

Iako je NEVS godinama koristio Saab naziv, Saab AB se odrekao svojih prava pre oko dve godine, kada su se suočili sa finansijskim problemima i nisu mogli da isplate dugovanja prema kreditorima. 

Još uvek nema nikakvih informacija o tome kako će se zvati budući modeli NEVS-a, ali predsednik ove kompanije Kaj Johan Jiang rekao je da će ime biti prilagođeno kineskom tržištu. To nije iznenađujuće, ako se u obzir uzme da je Kina veoma važno tržište za buduća vozila NEVS-a. Naime, nedavno je potpisan ugovor sa kineskom Volant Industry Co. (Volinco) firmom u vrednosti od milijardu dolara, kao i sa kompanijom Panda New Energy takođe iz Kine u vrednosti od 12 milijardi dolara. Ovi ugovori obezbediće NEVS-u da lansira četiri kompletno nova modela različitih oblika karoserije, pa se iz te perspektive čini potpuno opravdanim da automobili imaju naziv prilagođen kupcima sa kineskog tržišta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)