Datum:

30.01.2017. 13:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

NEVS, skraćeno od National Electric Vehicle Sweden, je kompanija poznata po tome što je oživela Saab, samo da bi ga ponovo usmrtila. Sada, NEVS je dobio odobrenje za proizvodnju električnih vozila u fabrici u Tjencinu u Kini.

Komisija za kinesku nacionalnu razvojnu reformu (NDRC) odobrila je prijavu NEVS-a, što je prvi put da jedna kompanija sa internacionalnim investitorima dobije takvo odobrenje.

Izgradnja fabrike u Kini već je započela, a očekuje se da će biti u potpunosti funkcionalna do kraja ove godine. Plan je da se na godišnjem nivou proizvodi i do 200.000 električnih vozila.

Predsednik NEVS-a, Kai Johan Jiang, ovim povodom je izjavio: “Veoma sam zahvalan na odobrenju koje smo dobili za proizvodnju električnih vozila. To je veoma važan događaj za NEVS, koji se oslanja na 70 godina dugu istoriju Saaba. To znači da možemo preduzeti sledeći korak u realizaciji naše vizije, a to je oblikovanje mobilnosti za održiviju budućnost.”

Još uvek nije poznato da kada NEVS planira uvođenje prvog električnog modela. U bliskoj budućnosti, ova kompanija će se posvetiti pravljenju i isporuci 150.000 električnih Saab 9-3 modela do kraja 2020. godine, u saradnji sa kineskom leasing kompanijom Panda New Energy.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)