Datum:

09.07.2011. 2:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7102 pregleda

Saab je u četvrtak objavio da će najavljeni nastavak proizvodnje biti odložen do 9. avgusta usled nedostatka neophodnih delova.

Proizvodnja automobila ove kompanije pre tri meseca je obustavljena, a razlog tome su neizmireni dugovi prema dobavljačima.  Tako Saab nije poslovao tokom skoro celog aprila i maja. Ponovna proizvodnja otpočela je krajem maja, ali je nakon toga fabrika ponovo zatvorena.

Vest o daljem odlaganju pojavila se samo dva dana nakon što je kompanija Saab zvaničnim putem objavila da planira da oformi partnerstvo sa kineskom ”Youngman Automobile” grupom kako bi radili na razvoju novog 9-1 kompakta i premijum 9-6 i 9-7 modela.

Tim Kolbek, predsednik Saabovog predstavništa za Severnu Ameriku, medije ubeđuje da će se Saab oporaviti od finansijskih problema. On je ubeđen da će ”ovaj brend preživeti.” Zbog ovih nevolja, došlo je do odlaganja isporuke 9-2 i 9-5 modela u Sjedinjene Američke Države.

Saab je u četvrtak od švedske vlade dobio zeleno svetlo za prodaju 50.1 procenata akcija u Saabovom filijalama. Takođe je rečeno da se nastavljaju pregovori sa nekoliko strana zainteresovanih za kratkoročna ulaganja u ponovni početak i održavanje proizvodnje.

Ovaj proizvođač je prošlog meseca objavio da je prodao 29.9 % akcija kompaniji ”Youngman Lotus Automobil Co.” i još 24% akcija ”Pang Da Automobile” trgovačkoj kompaniji. Još uvek se čeka na odobrenje ovih ugovora od strane Švedske i Kine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)