Datum:

17.01.2017. 10:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Deset meseci nakon početka proizvodnje prvog SUV vozila u gami, Maserati je prinuđen da povuče sve prodate primerke modela Levante S u Sjedinjenim Državama zbog mogućeg tehničkog problema na automobilu.

Kako je saopštila američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA), problem je detektovan u softveru koji reguliše rad motora i može dovesti do toga da se pri malim brzinama – od nekoliko km/h – automatski menjač sam od sebe prebaci u neutralan hod, ili da se motor isključi. 

Iako je u pitanju mogući kvar koji se događa pri veoma malim brzinama automobila, NHTSA je iz bezbednosnih razloga naložio Maseratiju da pozove vlasnike modela Levante S na vanredni servis kako bi se vozila ispitala i otklonio eventualni kvar.

Kao i mnogi drugi problemi na savremenim modelima, i ovaj će biti otklonjen softverskim apdejtom. Opozivom je obuhvaćeno 1.515 automobila koje je Maserati do sada isporučio u SAD. 

Levante S je skuplja i snažnija od dve verzije ovog modela koje su dostupne na severnoameričkom tržištu. Pogoni ga 3.0 V6 benzinac sa 430 ks, a automobil do “stotke” stiže za 5,2 s, dok maksimalna brzina iznosi 264 km/h.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)