Datum:

09.12.2016. 16:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački proizvođači automobila očekuju da će tržište električnih automobila porasti mnogo brže nego što su i sami očekivali.

Trenutne prognoze kažu da će 2025. godine u ovoj zemlji čak četvrtina registrovanih automobila biti vozila na električni pogon, zbog čega svi proizvođači uklažu ogromne napore kako bi ubrzali razvoj – procenjuje se da je nemačka automobilska industrija u istraživanja, razvoj i izgradnju infarstrukture za alternativne pogone uložila oko 40 milijardi evra. Prošlog meseca BMW, Dajmler i Folksvagen grupa našli su se među potpisnicima deklaracije o namerama da se sledeće godine započne sa izgradnjom brzih stanica za punjenje  po zajedničkim (CCS) standardima.

Zato u Nemačkoj očekuju da njihovi proizvođači ubrzaju dinamiku predstavljanja novih modela, tačnije da utrostruče njihov broj – trenutno, 30 modela električnih automobila je u upotrebi, a očekivanja su da do 2020. godine njih 100 ima premijeru… Optimizam se bazira na činjenici da su baterije sve jeftinije, a sve je bliži dan kad će svi električni automobili imati autonomiju od blizu 500 kilometara, što je gotovo jednako, pa čak i više od pojedinih modela u čiji rezervoar se sipaju fosilna goriva.

Naravno, svima je jasno da se prelaz neće dogoditi preko noći, pre svega zato što je potrebno vreme i za obuku radne snage koja će raditi u fabrikama gde će se sklapati novi četvorotočkaši – to može da bude uteha onima koji su protivnici stavljanja u zapećak starih dobrih benzinaca i dizelaša…

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)