Datum:

12.11.2013. 10:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:


Statistika:

0 komentara 2481 pregleda

Svaki set špijunskih fotografija, svaki odvozan “rekordni krug”, svaki ozbiljniji test karakteristika automobila se sprovodi na Nurbirgring stazi.

Zeleni Pakao je postao referenca za svakog proizvođača koji se upušta u oštru borbu za preuzimanja trona u segmentu.

Stoga ne čudi što se pojavljuju izveštaji da nemački proizvođači automobila ne kriju interesovanje za kupovinu legendarne staze, koja se u poslednje vreme nalazi u bezmalo očajnom finansijskom stanju i neophodan joj je novi bogati vlasnik.

Loše investicije i dug kao zaostavština prethodnih vlasnika su doveli kompleks do ruba bankrotstva, gde nisu pomogla ni održavanja trkačkih vikenda brojnih trkačkih serija, od 24 časa Nurburgringa do Formule 1.

Polaganje ponuda na kompleks je bio otvoren krajem maja meseca. Sve zaintresovane strane su imale vremena do 12. juna da izkažu svoje interesovanje za kupovinu Nurburgring kompleksa. A kompleks nimalo nije bez sadržaja i sastoji se od stare trkačke staze duge preko 20 km, dograđenog novog dela F1 staze, Motorsport Resort-a i Congress&Motorsport hotela.

Ranije špekulacije su sugerisale da bi jedan od budućih vlasnika mogao biti i sam Bernie Ecclestone, vlasnik prava na F1, dok je veliko intresovanje izrazio i nemački ADAC automobilski lub, koji igra važnu lobističku ulogu oko Hockenheimring trkačke staze.

Međutim, možda najinteresantnije ponuđače predstavljaju Daimler, BMW i VW Grupa, potonja koja je već sada vlasnik Nardo kružne staze u Italiji, koju je Porsche, sada divizija VW-a, kupio neposredno pre preuzimanja od strane volfsburške kompanije.

Ne treba posebno naglašavati šta bi kupovina tako istorijski značajne trkačke staze značila za jednu nemačku automobilsku kompaniju i njen imidž.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)