Datum:

10.07.2014. 22:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4903 pregleda

Veliki aerodromi su svakako stresna mesta, a jedan od najvećih izvora frustracija je upravo pronalaženje parking mesta koje je retko jeftino i po pravilu nije ni blizu vašeg terminala. Međutim, u Nemačkoj, tačnije na aerodromu u Dizeldorfu, pokrenut je sistem automatskog parkiranja koji bi mogao sve ovo da promeni.

Sistem automatskog parkiranja nazvan “Ray” za sada pokriva samo određeni broj parking mesta na Dizeldorfskom aerodromu, međutim, ako se prva faza testiranja pokaže uspešnom, očekuje se šira primena.

Osim što izgleda prilično impresivno sistem omogućava vozaču da se prosto zaustavi na označenom mestu na parkingu, uzme karticu i prepusti “Ray”-u ostalo.

Velika robotizovana viljuška diže automobil sa zemlje i prenosi ga na slobodan deo parkinga, a kada se vratite po svoje vozilo sistem ga vraća na isto mesto.

“Ray” je programiran da preuređuje uparkirane automobile po potrebi pa će se kola koja su ostavljena na duže vreme naći u zadnjem delu parkinga, dok će automobili putnika koji ubrzo odlaze biti pristupačniji.

Komunikacija putnika sa automatizovanim parking sistemom je omogućena jednostavnoj aplikacijom za telefon, a aerodrom u Dizeldorfu je izjavio da će do kraja godine doneti konačnu odluku o razmerama upotrebe sistema.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)