Datum:

10.10.2016. 19:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Vozila na benzinski i dizelski pogon u Nemačkoj imaće kratak životni vek, zato što ova država namerava da zabrani njihovu upotrebu do 2030. godine.

Zakonodavno telo u ovoj zemlji, u kom su predstavnici svih šesnaest nemačkih regija, donelo je odluku i sada vrši pritisak na EU da učini isto i u ostalim zemljama. Iako EU nije ni u kakvoj obavezi da sledi nemačke zakone, mogao bi se desiti presedan u kom bi EU poslušala Nemačku.

Lokalni nemački list piše da ova odluka traži od EU komisije da razmotri aktuelnu praksu oporezivanja u pravcu stimulisanja mobilnosti bez emisije štetnih gasova, kako bi se kupci podstakli da kupuju električna vozila.

Poziv se odnosi i na obustavljanje poreskih olakšica za vozila sa dizelskim pogonom, zato što će na taj način ona postati manje privlačna ne samo kupcima, već i proizvođačima.

Planovi Nemačke da u potpunosti zabrani benzinska i dizelska vozila do 2030. odnosiće se na nova prodata vozila isključivo u ovoj zemlji, što znači da će ona na tečni naftni gas i dalje moći neometano da krstare Autobanom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)