Datum:

14.06.2016. 19:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Čelnici kompanija Daimler – Mercedesove roditeljske kompanije – i Uber sastali su se prošle nedelje na Axel Springer NAOH konferenciji u Berlinu i tom prilikom objavili da ne postoje nikakvi planovi o udruživanju ovih kompanija, kao ni o kupovini 100.000 vozila nemačkog proizvođača od strane Ubera, kao što se moglo pročitati pre nekoliko meseci.

CEO Ubera Travis Kalanik i Daimlera Ditrih Ziče istakli su da su njihove kompanije zapravo rivali, ali je Kanalik rekao da on ne smatra da će se posao proizvodnje automobila u doglednoj budućnosti uopšte dovesti u pitanje.

Priče o kupovini počele su izveštajima o tome da bi tržište koje pokriva Uber moglo postati veće od Daimlerovog. Uber trenutno posluje u više od 500 gradova, a navodno nikada nije bio profitabilan. Kalanik kaže da Uber zarađuje novac u razvijenim zemljama, ali da je veoma neprofitabilan u zemljama u razvoju.

Što se tiče kupovine automobila, u martu su se mogle čuti vesti da Uber kupuje 100.000 jedinica Mercedes-Benz sedana S-Klase, što bi bila investicija od oko 8 milijardi dolara. Međutim, ni od toga nema ništa.

Daimler u međuvremenu nastoji da poveća svoje prisustvo na tržištu alternativnih načina prevoza, kojim Uber trenutno vlada. U aprilu je Daimler kupio nekoliko manjih servisa ove vrste na američkom tlu, a ne zaboravimo da je ova kompanija vlasnik car-sharing servisa Car2Go. Prošle nedelje zabeležili su 78.000 mušterija u roku od dva meseca, nakon lansiranja ovog servisa u Čongkingu u Kini.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)