Datum:

03.07.2011. 11:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5389 pregleda

Zbog katastrofalnog potresa u Japanu i zaustavljanja proizvodnje, ove godine nam je već prietio manjak automobila, a sada nam iz Bridgestonea poručuju da ni automobilskih guma nema napretek.

Prema napisima Automotive Newsa, trenutna proizvodnja automobilskih pneumatika ne može zadovoljiti proizvođače automobila. U Bridgestoneu tvrde da su proizvođači guma zbog recesije smanjili obim proizvodnje za 71 milioun komada godišnje samo u SAD-u, a premda se krenulo u ekspanziju postrojenja, ne očekuje se da će fabrike moći raditi punim kapacitetom pre 2013.

No ni to nije sve. Kamen spoticanja je i čitava sila novih specijaliziranih formata guma za crossover vozila koja se ne proizvode u velikom obimu, no usporavaju proizvodnju, a ne pomaže ni činjenica da se cena materijala za proizvodnju pneumatika u posljednje dve godine povećala za 52 posto.

Kako će se sve to odraziti na cenu novih automobila, ostaje za videti, no nadajmo se da nadolazeće zime neće biti problema s snabdevanjem gumama, kao što je to ove godine bio slučaj u nekim evropskim državama.

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)