Datum:

25.05.2012. 10:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4204 pregleda

“Putevi Srbije” dobili su u sredu sertifikat za uspostavljeni sistem kvaliteta ISO 9001:2008, čime je ovo preduzeće ušlo u red onih koja posluju po najvišim međunarodnim standardima.

Milutin Mrkonjić, ministar infrastrukture, kaže da će kvalitet naših saobraćajnica za narednih nekoliko godina biti barem onakav kakav je u ostalim zemljama u okruženju i to je zadatak buduće vlade – da se završi kompletna mreža autoputeva po evropskim standardima.

– Sa novom Vladom Srbije pokušaćemo da nađemo rešenje i da nam se bar vrati prihod od dela akcize na gorivo, jer smo po tom osnovu u ovoj godini uskraćeni za 10 milijardi dinara – kaže Zoran Drobnjak, generalni direktor “Puteva”. – Deo putne mreže sa oko 5.000 kilometara poveren je po novoj kategorizaciji puteva lokalnim samoupravama na održavanje, ali mislim da oni za to nisu stručni niti će imati novac.

Vrednost putne mreže Srbije procenjuje se na četiri milijarde evra, što je bez obzira na stanje saobraćajnica veliko bogatstvo. Godišnje je za održavanje potrebno minimum 240 miliona evra. U “Putevima” kažu da sa novcem, koji imaju na raspolaganju, mogu da održavaju saobraćajnice samo do nivoa da budu bezbedne za saobraćaj.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)