Datum:

28.07.2016. 13:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Direktor marketinga kompanije Bugatti dr Stefan Brangs otkrio je da ne postoje planovi o pravljenju Chirona bez krova. On je dao izjavu za Autocar pre nekoliko dana, tokom otvaranja novog predstavništva ovog brenda u Londonu.

Iako je Veyron dobio Grand Sport i Grand Sport Vitesse varijante bez krova, to se neće desiti sa njegovim naslednikom, a Brangs je jasno podvukao da Chiron neće služiti kao osnova za kabriolet ili roadster model.

Međutim, ono što Bugatti trenutno radi jeste analiziranje ideje o pravljenju različitih tipova derivata za Chiron, ali u ovom trenutku fokus je na prodaji 500 kupea koji su predviđeni za proizvodnju. Do sada je poznato da će 15 jedinica ostati u UK, kupcima koji su za njih izdvojili najmanje 1.9 miliona funti. Osim toga, postoji opcija kupovine opcione opreme u vrednosti od 250.000 funti, ako nekome nije dovoljno ono što Chiron sam za sebe nudi.

Brangs je istom prilikom otkrio i da Bugatti planira da obori svetski rekord u brzini za proizvodni model 2018, a pritom nije otkrio nikakve dodatne informacije o tome. Veruje se da će se za obaranjem rekorda poći na istoj stazi u Ehra-Lessien fabrici na kojoj je u julu 2010. godine Veyron Super Sport maksimalno ubrzao do 431 km/h i time ušao u istoriju. Za njim je tada upravljao Pjer-Henri Rafanel. Važno je napomenuti i to da je rekord postigla verzija Veyron Super Sporta bez ikakvih ograničenja u brzini, a Word Record Edition (WRE) prodat je u pet primeraka, od kojih je svaki bio elektronski limitiran na brzinu od 415 km/h.

Foto: RM Car Design/Motor1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)