Datum:

06.12.2018. 9:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Šef dizajna BMW-a smatra da automobili tog nemačkog proizvođača treba da se stilski razlikuju jedan od drugog i da su prvi koraci ka tome već učinjeni na najnovijim modelima.

Mnogi savremeni proizvođači automobila prihvatili su trend prema kome modeli jednog istog brenda imaju veoma sličan dizajn, pa ih je iz daljine veoma teško međusobno razlikovati.

Na taj način postiže se da određena marka automobila postane prepozantljiva po svojim stilskim karakteristikama i unificiranim izgledom, ali se zato nestaje autentičnost dizajna svakog od modela ponaosob.

Pojedine auto-kompanije počele su da uviđaju da njihovi modeli na taj način gube svoj identitet i izgled koji ih je ranije izdvajao od drugih automobila iz game.

Hyundai je nedavno ovaj trend nazvao “dosadnim” i najavio da će se njegovi budući modeli stilski razlikovati jedan od drugog.

Isto misli i šef dizajna BMW grupe, Adrijan Van Hojdonk, koji je u razgovoru za Go Auto Australia kazao da će ubuduće svaki BMW model imati jedinstvene dizajnerske karakteristike, iako će svi oni i dalje zadržati prepoznatljiv imidž tog proizvođača.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)