Datum:

28.12.2016. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Skoro da nema nijednog uvoznika i ovlašćenog servisera koji ovih dana ne nudi “besplatnu kontrolu vozila u više tačaka”…

Naši vozači, retko ili bar nedovoljno koriste ovu mogućnost. Razlozi su, kažu, komplikovan proces, zakazivanje, odlazak, gubitak vremena, ili čak “pa bio sam na redovnom servisu”, “na tehničkom” i sve je u redu… “Oni će već nešto da nađu pa će da me košta ko Petra kajgana” i slični izgovori..

Ekipa “Novosti” je rešila da prihvati ponudu kompanije “FKA automobili Srbija” za sve vlasnike vozila brendova ove grupacije (“Fijat”, “Fijat profesional”, “Alfa Romeo”, “Lančija”, “Krajsler” i “Džip”, koja je pokrenuta pod simpatičnim sloganom – “Nikada ne zakazujte sastanak sa strancem”.

FKA Srbija pod ovim podrazumevaa proveru vozila u 11 tačaka Kontrola centrale ubrizgavanja – Examinerom- WYTECH; provera stanja pneumatika; provera akumulatora; provera ventilacionog (rashladnog) sistema, rashladne tečnosti; provera nivoa ulja u motoru; provera kočionog sistema (nivo ulja, vizuelni pregled prednjih kočnica); kontrola metlica brisača; kontrola prednje svetlosne grupe i signalizacije; kontrola trapa (prednjeg, zadnjeg); kontrola upravljačkog sistema; vizuelni pregled vozila.

Ukoliko otkriveni kvar želite da otklonite sleduje i popust od deset odsto na originalne rezervne delove i rad majstora.

Odlučili smo da besplatnoj kontroli podvrgnemo “punto klasik” redovno održavan i sa relativno malom kilometražom. Star šest godina.

Jednostavno smo pogledali na sajtu “FKA Srbija” spisak ovlašćenih servisa i odabrali nama najbliži Servis “Radulović” pored beogradske hale “Pionir” i saopštili želju – da bude subota!

Termin smo dobili za minut – 8.30.

U zakazano vreme pojavili smo se u servisu. Na prijemnom odeljenju ljubazna devojka otvara za par minuta radni nalog, uzima ključeve iodvozi automobil u servis. U tačno vreme počinje kontrola.

Majstor Igor Šarić, iskusno, uvežbano, kontroliše jednu po jednu tačku. Pregled traje dvadesetak minuta.

Na kraju dobijate “dijagnozu automobila”.

– Treba zameniti metlice brisača, istrulela je obloga zadnjeg lonca izduvnog sistema, a preporuka je da se uradi i veliki servis, ne zbog kilometraže već zbog godina – kratko će majstor Šarić dok nam daje detaljnu listu sa rezultatima kontrole.

Sledi još jedna poseta prijemnom odeljenju i za ukupno tridesetak minuta je sve završeno.

Potpuno besplatno i višestruko korisno.

Kontrola antifriza

Kontrola antifriza je veoma bitna pred zimski period. Uobičajeno je da se antifriz menja na dve godine, a oni kvalitetniji na pet.

– Nikada ne treba mešati različite antifrize. Treba ga koristiti i leti, ne samo zimi, jer ima i antikorozivno dejstvo ali i višu tačku ključanja od vode – kaže “naš majstor”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)