Datum:

03.04.2020. 21:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Američki proizvođač saopštio je da je broj rezervacija premašio planiranu godišnju produkciju električnog modela Mustang Mach-E.

Ford je saopštio da je njegov električni Mustang već rezervisalo dovoljno potencijalnih kupaca da u narednih godinu dana uposle proizvodne pogone u kojima se izrađuje ovaj automobil.

U toj kompaniji ne otkrivaju tačan broj prispelih narudžbina, ali tvrde da je on već sada veći od planirane godišnje proizvodnje koja iznosi 50.000 primeraka.

U prvih 12 meseci proizvodnje izrađivaće se takozvana limitirana serija “First Edition”.

Podsećamo, potencijalni kupci koji žele da rezervišu Ford Mustang Mach-E polažu depozit u visini od 500 dolara, a ovaj novac im se vraća u slučaju da u međuvremenu odustanu od kupovine.

Sličan sistem primenjuje i kompanija Tesla prilikom prijema rezervacija za njihove električne automobile, samo što se iznos depozita razlikuje u zavisnosti od modela.

Kada stigne u prodajne salone krajem 2020, Mustang Mach-E biće dostupan u standardnoj konfiguraciji baterija i u verziji sa produženim radijusom kretanja.

Kupci će takođe moći da biraju između modela sa zadnjim i pogonom na sva 4 točka.

Prema proceni američke agencije EPA, verzija saproduženom autonomijom i zadnjim pogonom sa punom baterijom će moći da pređe najmanje 300 milja (oko 482 km).

Jedan od glavnih rivala na tržištu će mu biti Tesla Model Y koji se nedavno pojavio u prodaji.

(Foto: Ford promo)

Izvor: B92

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)