Datum:

11.06.2014. 10:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5187 pregleda

Model „alfa romeo đulijeta“ osvojio je povelju „Compasso d’Oro ADI – Associazione per il Disegno Industriale“ („Zlatni kompas“ Asocijacije za industrijski dizajn), najstariju i najprestižniju nagradu za dizajn u Evropi.

Ova prestižna nagrada proširuje seriju osvojenih nagrada za model „đulijeta“, koji je od svog lansiranja do sada dobio više od 20 nagrada od međunarodnih štampanih medija: od Italije do Nemačke, od Grčke do Francuske i od Danske do Slovenije. Mnoštvom nagrada dobijenih od medija i toplim dočekom evropske javnosti, „alfa romeo đulijeta“ potvrđuje svoj ugled, predstavljajući najbolje iz italijanske proizvodnje i vešto kombinujući elegantni i dinamični dizajn s najnaprednijom tehnologijom na poljima motora, bezbednosti i udobnosti u vozilu.

Kako bi nastavio da igra vodeću ulogu u svom segmentu, ovaj model nedavno je obnovljen – sada nudi redizajniran izgled, nove verzije motora i više tehnološkog sadržaja. Pre svega, novi izgled prednje maske i hromirani okvir na svetlima za maglu osvežavaju izgled prednjeg dela. Ovo je početna tačka za dizajn celog automobila, koji kombinuje energičnost sa izraženo elegantnom formom.

Prednja svetla koriste DRL s LED tehnologijom s funkcijom „pravih dnevnih svetala“ za maksimalnu aktivnu bezbednost. Inovativna zadnja svetla koriste LED tehnologiju na isti način, što nema samo estetsku ulogu, već predstavlja i preventivnu meru bezbednosti.

Štaviše, uvedene su tri nove boje – „Moonlight“ biserna i „Anodizzato“ plava i bronzana, kako bi se istakle dinamične crte modela koji spaja sportski duh i eleganciju, dok tri nove vrste aluminijumskih felni (16, 17 i 18 inča) jasno naglašavaju profil nove „alfa romeo đulijete“.

2

Bočni prozori izgledom podsećaju na kupe i naglašavaju dinamičnost i fluidnost forme, zahvaljujući i skrivenim ručicama na zadnjim vratima.

Detalji na stranama izdužuju auto, dok jasne linije koje se završavaju na zadnjem delu naglašavaju ugaoni dizajn karoserije.

Pažnja posvećena detaljima i odabrani materijali visokog kvaliteta predstavljaju krajnji izraz italijanskog stila. Ono što se naročito ističe jesu novi paneli vrata i ručice, kao i potpuno nov dodatak centralne konzole i komandne table. Svi elementi obrađeni su farbom otpornom na ogrebotine i s dodacima koji su jednolični kada su u pitanju boja i materijali. Rezultat je unutrašnjost vrhunskog kvaliteta koja dočekuje putnike u toploj i prijatnoj atmosferi.

Sedišta i volan takođe su novi i dodatno naglašavaju opaženi kvalitet i udobnost pri vožnji. Kod verzije modela „uadrifoglio Verde“, svoj debi imaju nova specifična sportska sedišta presvučena crnom „Alcantara“ kožom s kontrastnim štepovima i električno zavarenim logoom na leđnom naslonu. Sportski dizajn i novi oblik koji se odnose na masku „alfa romea“ važe i za volan, koji sada odlikuju aluminijumski dodatak, crni, beli ili crveni štepovi – u zavisnosti od unutrašnjosti i nivoa opreme, i presvlake od kože vrhunskog kvaliteta, pravljene s posebnom penom koja omogućava bezbedno i neposredno prianjanje.

3

Ukratko, ovo su nova stilska obeležja nove „alfa romeo đulijete“, što je sigurno doprinelo dobijanju povelje „Zlatni kompas“.

Nacionalna baština

Blizu tri stotine nagrađenih projekata tokom više od 50 godina postojanja ove nagrade, zajedno s blizu dve hiljade odabranih koji su primili povelje, prikupljaju se i čuvaju u Istorijskoj kolekciji nagrade „Zlatni kompas“, koja je poverena ADI fondaciji od 2001. godine. Italijansko ministarstvo kulturnog nasleđa je 2004. godine proglasilo tu kolekciju „od značajne umetničke i istorijske vrednosti“ i kao rezultat toga uvrstio je u nacionalnu baštinu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)