Datum:

18.09.2013. 22:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2827 pregleda

Prodaja automobila u Evropi je prošlog meseca oslabila za 4,9 odsto, a najveći pad pod pritiskom konurencije iz Azije je doživeo francuski „Pežo“, objavilo je Udruženje evropskih proizvođača automobila.

Broj registracija u avgustu je opao na 686.957 automobila, a prodaja je opala u Francuskoj, Italiji i Nemačkoj. U periodu od januara do avgusta, prodaja je umanjena za 5,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
 
Tržište Velike Britanije je jedino zabeležilo značajan rast – za deset odsto.

Tržišni analitičari i zvaničnici industrije automobila nadaju se da će prodaja automobila u Evropi konačno dotaći dno i potom se stabilizovati i početi da raste, posle šestogodišnje recesije, prenosi Srna.

Prodaja automobila u Evropi trenutno je na najnižem nivou u poslednjih 20 godina.

Francuski „Pežo“ je doživeo prošlog meseca pad prodaje za čak 18 odsto, što mu je umanjilo tržišni udeo za 1%.

Italijanski „Fijat“ je oslabio za 4,9 odsto, a tržišni lider „Folksvagen“ za 11 procenata.

Nemački proizvođač luksuznih automobila „BMW“ je povećao prodaju za 9,9 odsto u avgustu, a „Dajmler“ je ojačao za 0,5 odsto, najviše zahvaljujući rastu prodaje auotmobila marke „Mercedes“ za 8,5 odsto. „Audi“ je u avgustu povećao prodaju za 6,4 odsto, a od početka godine za 3,6 odsto.

„Reno“ je takođe popravio prodaju u avgustu za 5,8 odsto, najviše zahvaljujući odličnim prodajnim rezultatima svoje rumunske marke „Dačija“.

Južnokorejski „Hjundai“ i „Kia“ su pokvarili prodajni rezultat za 4,7 odsto prošlog meseca, a od početka godine oslabili su za 1,3 odsto.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)